over mij (lees meer)

Heel veel mensen zijn opgegroeid met belemmerende onbewuste patronen waardoor ze zichzelf tegengehouden om te doen wat ze echt willen. Ik had er zelf ook last van. Ik dacht bij een nieuwe uitdaging, jeetje dat kan ik niet. Ik ben niet goed genoeg. Ik wilde ook door iedereen aardig gevonden worden en kon moeilijk nee zeggen. Hierdoor liep ik eigenlijk al jaren mezelf compleet voorbij en was het leven aan het overleven.

Ik wilde een leuke moeder zijn de beste vriendin, een fijne dochter, werken en thuis alles onder controle. Ik stond moe op en ging oververmoeid weer slapen… als dat al lukte. Alles werd grijs om me heen en wilde het liefste in mijn bed blijven liggen met de dekens over mijn hoofd. Ik had de energie niet meer maar er moest nog zoveel. Ik had nergens geen zin meer in en voelde me uitgeput en sleepte mezelf door de dagen heen.

De diagnose was snel gesteld door de huisarts, depressie. Ik kreeg antidepressiva waardoor ik me wel iets beter voelde, maar de echte oorzaak van de depressie werd niet opgelost. Zo heb ik jaren maar door geleefd, op de automatische piloot. Soms ging het wel wat beter maar echt gelukkig was ik niet.

Mijn kinderen zijn inmiddels opgegroeid en mooie mensen geworden. Ik kreeg meer vrije tijd, wilde gaan ontdekken wat ik nou echt leuk vond om te doen en volgde een aantal workshops.

De eerste keer dat ik met hypnose in aanraking kwam was op youtube. Ik zat achter mijn laptop en zag ik hoe iemand zijn hand aan de tafel zat vastgeplakt in hypnose. En weet je wat er gebeurde.. ik kreeg mijn hand dus ook niet meer los van de tafel .. echt bizar! Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt. Hier wilde ik meer van weten en besloot me in te schrijven voor een playshop hypnose.

 

Dit was dus de start van mijn passie.


Ik ontdekte de enorme kracht binnen jezelf. Dat hypnose niet eng is, dat je zelf de controle houd en je voelt je daarna super goed. Ik leerde dat je onbewuste van nature alle hulpbronnen bezit om je probleem te tackelen en dat je alleen onbewust de oorsprong van je probleem weet. Tijdens de play shop dacht ik ‘dit is het, dit is wat ik wil’.  Vanbinnen wist ik dat ik deze opleiding moest doen, ondanks de kritiek van anderen, en ik ben zo blij dat ik mijn hart gevolgd heb.

Toen ik eenmaal deze nieuwe fascinerende wereld had ontdekt, besloot ik dat ik me echt wilde bekwamen als hypnotherapeut. Door hypnotherapie ben ik weer gaan leren en kon ik mijn echt focussen op het halen van mijn examen. Nu weet ik dat ik alles kan bereiken wat ik wil omdat alle mogelijkheden al in mezelf zitten.

Ik kijk nu met andere ogen naar de wereld om me heen en kan veel beter met mijn emoties omgaan. Woorden en acties van andere mensen zijn een reflectie van hun pijn. Het zegt niets over mij, waardoor het mij niet meer persoonlijk raakt. Ik heb geleerd dat het leven onvoorspelbaar is en je hebt nergens de controle over. Alles wat er is is het nu. Wakker liggen van wat anderen van mij denken is nutteloos.  Ik ben helemaal goed zoals ik ben, zelfs met al mijn imperfecties.

Deze ontdekkingen werkte heel bevrijdend voor mij. Nu pas heb ik de rust gevonden waar ik altijd naar gezocht heb. Ik heb niet de belemmerende gedachte meer dat ik iets niet kan en zit lekker in mijn vel. Ik voel me super goed en mijn leven is echt leuk. Dat komt omdat ik nu doe wat ik ook echt graag wil doen… mensen écht helpen. Iedere keer als ik iets nieuws leer over hypnose, ben ik totaal overdonderd over wat er allemaal mogelijk is en wil ik me hierin blijven ontwikkelen.

Ik heb echt het mooiste beroep van de wereld. Wil jij ook de magische wereld in jezelf ontdekken?